| 31-12-2020 I ştire I Florin Bălteanu

AsoP ia poziție împotriva distrugerii Parcului Mihai Eminescu din Arad

citeste tot articolul

 


 

| 07-08-2019 I știre I preluare I F. Bălteanu

Duplicate of Rezultatele UdV Bucium 2015

citeste tot articolul

 


 

| 23-11-2015 I dezbatere I Florin Bălteanu I ref. 26 noiembrie

Dezbatere privind variantele de traseu pentru autostrada Sibiu-Pitești

Consiliul Județean Argeș organizează, joi, 26 noiembrie, începînd de la ora 10.00, la sediul propriu, o dezbatere publică avînd ca temă varianta optimă de traseu a viitoarei Autostrăzi Sibiu-Pitești. Potrivit Master Planului General de Transport, Autostrada Sibiu-Pitești este prioritară, închizînd Coridorul IV Pan European Nădlac - Constanța. La dezbatere sînt invitați să participe reprezentanții CNADNR, autorități publice locale și județene, reprezentanți ai mediului economic, mass-media și societatea civilă.

citeste tot articolul

 


 

| 21-10-2015 I eveniment I preluare I F. Bălteanu I ref. 22-24 octombrie

a_ta2015 _ priveşte oraşul: arta în spaţiul public, investiţiile în patrimoniul construit şi mobilitatea durabilă + expo grupul Sigma

Tema din acest an a Anualei Timişorene de Arhitectură a_ta este "Priveşte oraşul". Evenimentul cuprinde trei zile dedicate dezbaterilor în cadrul secţiunilor "Arta în spaţiul public", "Infrastructură" şi "Investiţii" și expoziţia "SIGMA: Cartografia învățării 1969-1983". Un moment special în cadrul a_ta 2015 va fi lansarea unui document programatic privind salvarea patrimoniului arhitectural local.

citeste tot articolul

 


 

| 03-09-2015 I știre I Florin Bălteanu

Primăria Timișoara se adresează lui Klaus Iohannis pe subiectul problemelor legislației reabilitării patrimoniului construit

Deși are la dispoziție fonduri pentru creditarea restaurării clădirilor istorice din oraș aflate în proprietate privată (între care 500.000.000 euro de la Guvernul Germaniei), Primăria Timișoarei nu poate interveni. Ministerul Finanțelor a oprit două programe ale administrației locale derulate în baza Legii Monumentelor, respectiv, a Legii Calității arhitectural-ambientale (a reabilitării fațadelor) din cauza cadrului legal incomplet din România. În încercarea de a ieși această situație, primăria s-a adresat, la mijlocul lunii august, Președintelui Klaus Iohannis.

citeste tot articolul

 


 

| 02-09-2015 I știre I Natalia Jian

Universitatea de Vară de la Sibiu - exercițiu de regenerare al ansamblului industrial Independența

Universitatea de Vară de la Sibiu (UV Sibiu), un program inițiat și coordonat de ATU - Asociația pentru Tranziție Urbană, s-a desfășurat în perioada 8-18 august și a antrenat un grup de nouă studenți la arhitectură care și-au concentrat atenția asupra găsirii soluţiilor de intervenţie şi a strategiilor de regenerare ale ansamblului industrial Independența. "(Re)Fabricăm Orașul - trecutul ca viitor", tema celei de-a XI-a ediții a UV Sibiu se bazează pe un demers orientat spre regenerare urbană, prin reutilizarea fondului construit industrial, având ca obiect principal trezirea interesului comunității locale asupra potențialului de dezvoltare al zonei.

citeste tot articolul

 


 

 

Vizualizati articole 1 - 6 dintr-un total de 103 

< Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte >