| 22-08-2013 I anunț I preluare F. Bălteanu I ref. 25 august      

Şcoala de Vară ARA de la Roşia Montană - 2013

 

Asociaţia "Arhitectură. Restaurare. Arheologie" organizează în perioada 1 - 15 septembrie 2013 "Şcoala de Vară ARA de la Roşia Montană - 2013. Patrimoniu pentru comunitate - acţiuni directe de documentare şi conservare a patrimoniului arhitectural de la Roşia Montană". Termenul pînă la care se fac înscrieri este 25 august.

Şcoala de Vară de la Roşia Montană este organizată anual din 2009 şi se adresează studenţilor aflaţi în ultimii ani de studii şi tinerilor profesionişti în domeniul patrimoniului cultural. Şcoala atinge o paletă largă de subiecte relevante pentru valorile şi problemele sitului, acordînd o atenţie specială patrimoniului construit şi aspectelor sale istorice, tehnice, dar şi sociale şi economice specifice.

Scopul şcolii de vară este de a contribui la o mai bună înţelegere a valorilor particulare ale patrimoniului cultural minier şi a rolului său în dezvoltarea comunităţii locale. În particular, şcoala este dirijată spre o mai bună cunoaştere, apreciere şi protejare a peisajului cultural minier Roşia Montană.
Principalele obiective ale şcolii sunt:
- să ofere participanţilor un cadru teoretic şi practic referitor la peisaje culturale, cu un accent particular pe probleme precum acţiunea comunitară, patrimoniul vernacular, valorile culturale şi naturale ale peisajelor, conservarea structurală, patrimoniu şi dezvoltare;
- să faciliteze şi să dezvolte abordări interdisciplinare în relaţie cu conservarea şi gestiunea peisajelor culturale;
- să ofere cadrul pentru acţiuni profesionale comune pentru protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural;
- să producă lucrări de documentare şi de conservare de calitate, menite să testeze şi să valideze metode adecvate pentru protejarea sitului. 

Înscrierile se fac în baza unei scurte motivări a intenției de a participa la şcoala de vară şi a unui CV profesional. Acestea trebuie transmise la adresa asociatie@simpara.ro.

Școala de Vară ARA se desfășoară în parteneriat cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, este susţinută de Parohia Unitariană Roşia Montană și beneficiază de o finanțare din partea Uniunii Arhitecților din România din Fondul Timbrului de Arhitectură în cadrul proiectului "Documentarea patrimoniului arhitectural și peisagistic de la Roșia Montană".

Mai multe informații pe www.simpara.ro.  


  

Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.