| 26-01-2016 I anunţ I UAR I ref. 25 ianuarie      

Rezultatele Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia

În perioada 22-24 ianuarie 2016, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din str. Academiei nr. 18 - 20, București, a avut loc procedura de selecție a proiectelor înscrise în cadrul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.

Juriul Concursului a avut următoarea componență:

arh. Attila Kim, comisar - președinte
arh. Oana Bogdan - membru
arh. Dan Hanganu - membru
arh. Andrei Șerbescu - membru
arh. Augustin Ioan - membru
Alexandru Damian - membru
arh. Viorica Curea - membru

În Concurs s-au înscris un număr de 41 de proiecte. În urma evaluării proiectelor, având în vedere criteriile prevăzute în Regulamentul de Organizare al Concursului și publicate pe paginile de internet ale Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Român și Uniunii Arhitecților din România, Juriul a acordat punctaje potrivit Anexei.

Câștigătorii vor negocia cu Ministerul Culturii (pentru realizarea expoziției din Pavilionul României), respectiv Institutul Cultural Român (pentru realizarea expoziției din Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția) condițiile de realizare a amenajării celor două spații expoziționale.

Potrivit Regulamentului de organizare a Concursului, Uniunea Arhitecților din România va acorda, în baza deciziei Juriului, următoarele premii:

 

SELFIE AUTOMATON ȘI MENAJERIA DORINȚELOR - Premiul I, 6.500 lei

Autori: Bucșa Tiberiu, Gal Orsolya, Stathis Markopoulos, Adrian Arama, Oana Matei, Andrei Durloi

 

CHANGES IN THE RURAL LANDSCAPE - Premiul II, 4500 lei

Autori: Barabaș Bianca, Mihalache Liviu-Victor, Todiroaie Ioana, Aron Roxana

 

INTERIM. A POP-UP EXHIBITION - Premiul III, 3500 lei

Autori: Silviu Aldea, Camelia Sisak, Tamas Sisak, Moga Marius, Agnes Szorcsey, Cătălin Iliescu, Roxana Susan, Nechita Adrian

 

GARAJUL ESTE UN WORKSHOP, ESTE O BISERICĂ, ESTE UN GARAJ - Mențiune, 2300 lei

Autori: Irina Florea, Irina Pața, Monica Sebestyen, Cristian Ștefănescu, Guillaume Eckly, Andrea Spreafico, Nicu Ilfoveanu, Lucian Milea

PLAYGROUND. THE HEADQUARTERS - Mențiune Ex aequo, 1150 lei

Autori: Alexandru Crișan, Ana Maria Crișan

PROPRIETATE PRIVATĂ. PROBABILITATEA UNEI ARHITECTURI - Mențiune Ex aequo, 1150 lei

Autori: Miolk - Adriana Gheorghinescu, Alexandra Berdan, Oana Codru, Ramona Costea, Tiberiu Teodor-Stanciu

 

De asemenea, juriul a făcut aprecieri și asupra altor 10 proiecte. Participanții la Concurs pot depune contestații referitoare numai la modalitatea în care a fost respectat regulamentul de organizare a Concursului, la sediul Uniunii Arhitecților din România, strada Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, cod 020038, București, până la data de 28 ianuarie 2016, ora 17. Acestea vor fi analizate și soluționate în termen de maximum 5 zile lucrătoare, de către o Comisie de soluționare a contestațiilor formată din membri desemnați de instituțiile organizatoare.

Proiectele înscrise în Concurs pot fi vizionate la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din str. Academiei nr. 18 - 20, București, în perioada 25 ianuarie - 2 februarie 2016.

Proiectele înscrise în concurs, cu excepția proiectelor premiate, vor putea fi ridicate de la sediul Uniunii Arhitecților din România din strada Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, cod 020038, București, în perioada 2 - 12 februarie 2016.

 

Mai multe informaţii și imagini cu proiectele selectate, aici

 


Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

      
Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.