| 12-09-2013 I ştire I Florin Bălteanu      

Persoane purtînd uniforme RMGC au agresat participanţii la Şcoala de Vară ARA de la Roşia Montană

vandalizarea şantierelor 'Adoptă o casă' de către persoane purtînd uniforme RMGC, foto: ARA

În perioada 9-11 septembrie 2013 organizatorii Şcolii de Vară Arhitectură I Restaurare I Arheologie, Ștefan Bâlici și Virgil Apostol, participanții la cursuri şi membri ai comunităţii de la Roșia Montană, care şi-au înscris casele în programul de restaurare "Adoptă o Casă", au fost supuși unor agresiuni fizice şi verbale de către mai mulți indivizi purtînd uniforme de lucru cu sigla S.C. Roşia Montană Gold Corporation S.A. (RMGC).

Deoarece organizatorii școlii de vară nu au mai putut garanta siguranța participanților, Asociaţia ARA a fost obligată să declare închise lucrările Școlii de Vară ARA și să sisteze lucrările de restaurare derulate prin programul Adoptă o Casă la Roșia Montană.  

Școala de Vară ARA se desfășoară în parteneriat cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, este susţinută de Parohia Unitariană Roşia Montană și a cîştigat o finanţare, în 2013, din partea Uniunii Arhitecților din România din Fondul Timbrului de Arhitectură. Programul Adoptă o Casă beneficiază, în acest an, de o finanţare acordată de AFCN, iar în 2012 a fost finanţat de către UAR.

Mai multe informaţii pe: www.simpara.ro

 

 

Scrie un comentariu

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

       

Momentul trimiterii unui comentariu nu coincide cu cel al publicării acestuia.
Comentariile vor fi moderate.